Update WordPress 4.1 met nieuw thema Twenty-Fifteen

Sinds 18 december 2014 is de update WordPress 4.1 uit. Er is een nieuw thema bijgekomen, Twenty-Fifteen, en dat is ook meteen het nieuwe standaardthema.  Hier een demo daarvan: twentyfifteendemo.wordpress.com. Zoals je hieronder in de afbeeldingen kan zien is het nieuwe thema modern, strak en mooi responsive: het thema doet het dus goed op zowel mobiel, tablet als desktop, door een aangepaste vormgeving voor deze drie schermgroottes. Het thema is ook op een makkelijke manier te personaliseren. Je kan de kleuren aanpassen en je kan een achtergrond achter het menu zetten.

update wordpress thema twenty fifteen
Nieuw standaardthema: Twenty Fifteen
nieuwe standaard-thema
Het nieuwe thema is responsive en eenvoudig aanpasbaar met persoonlijke kleuren en achtergronden

Hier een handleiding: theme.wordpress.com/themes/twentyfifteen/
En een artikel over wat er nieuw is in de update WordPress 4.1: www.wphandleiding.nl/wordpress-blog/2014/12/19/wat-er-nieuw-wordpress-4-1-dinah/

Update WordPress: 3 tips

1. Links in het menu kun je nu ook openen in een nieuw venster (in HTML target=_blank) via Weergave > Menu > Scherminstellingen > linkdoel.

2. Klik de Fullscreenknop  (onder Wysiwyg) voor de nieuwe Afleidingsvrije Modus. Erg handig, je hoeft ‘m niet meer aan- of uit te zetten. Die gaat namelijk vanzelf AAN bij het editen, en UIT als je je muis beweegt. Voorheen moest je telkens op fullscreen klikken, en ook weer terugklikken.

3. Social Media zitten nu standaard (in sommige thema’s zoals Twenty-Fifteen) via Weergave > Menu. Maak een nieuw menu, noem het bijvoorbeeld socialmenu, zet daar Links naar je social media in. Vul per link niets in bij “Titelattribuut” anders zie je de iconen niet. Kies dit menu bij Menu Instelling > Thema Locaties >  Social Menu. Het zijn Follow-buttons, dus geen Sharing buttons. Voor een uitgebreide handleiding zie en.support.wordpress.com/menus/social-links-menu/.

wordpress update
De nieuwe  afleidingsvrije modus: gewoon proberen

2 gedachten over “Update WordPress 4.1 met nieuw thema Twenty-Fifteen

 1. Beste,
  Bij toepassing van het Twentyfifteen thema stuit ik op afbreekstreepjes aan het eind van een aantal regels in de NL tekst. De woorden worden dus aan het eind van de regel afgebroken en ik snap niet waar dat vandaan komt.
  Ik heb dat liever niet. In de CSS staat word-wrap: beak-word maar als ik dat aanpas naar :normal of :initial verandert het niet. Googelen op: wordpress tekst afbreekstreepjes bracht me bij deze site en verder niet veel nuttigs…
  De site staat nog niet online maar ik zou je een screen image kunnen sturen.
  Groet van Han

  1. Afbreking staat standaard aan. Je kunt het uitzetten met CSS. Je moet er dan ook bijzetten bij welke HTML-elementen je NIET wil afbreken (zoals p en li). Zie het voorbeeld en uitleg in de handleiding op ajsites.nl, vrij onderaan:

   p, li {
   word-wrap: normal;
   -webkit-hyphens: none;
   -moz-hyphens: none;
   hyphens: none;
   }

Reacties zijn gesloten.